Společnost Apple zveřejnila poslední čtvrtletí roku 2019 s více než 43,3 miliony nositelných zařízení podle údajů společnosti IDC a DigiTimes. Čísla pro Apple zahrnují jednotlivé dodávky Apple Watch, AirPods, AirPods Pro a jeho řady Beats. Celkově lze říci, že data naznačují, že Apple měl 36,5% podíl na trhu s nositelnými předměty. Jedinou skvrnou na kartě hlášení byl mírný pokles zásilek „Apple Watch“ během čtvrtletí kvůli nedostatku dodávek.



Podle IDC se Xiaomi dostal ve Q4 19 na druhé místo s 12,8 miliony kusů zásilek (z toho 9,4 milionu byly náramky) a tržním podílem bylo pouhých 10,8 procenta. V rámci dodávek inteligentních hodinek Galaxy Active a Active 2 společnosti Samsung se společnost umístila na třetím místě s dodaným 10,5 milionu kusů a 8,8 procentním podílem na trhu.

Globální trh s nositelnými předměty vzrostl ve čtvrtém čtvrtletí roku 2019 o 82,3 procenta a podle údajů IDC dosáhl nového počtu 118,9 milionu dodaných zařízení.

Rychlý růst je údajně způsoben zejména rostoucí popularitou sluchátek, která zachytila ​​55,3 procent celého trhu. Mezi další populární kategorie v průběhu čtvrtletí patřily chytré hodinky (15,3 procenta) a náramky (17,7 procenta).

Během celého roku 2019 se uvádí, že Apple dodal na trh více než 106 milionů kusů, což je o 121,7 procenta více než v předchozím roce.

Společnost DigiTimes nedávno vzbudila zájem tím, že navrhla společnosti Apple, aby zahájila provoz „AirPod Pro Lite“, který popisuje ušní klapky jako „základní verzi série Apple ‌AirPods Pro‌ společnosti Apple.“ Apple již nabízí ‌AirPods‌ za 50 USD méně než ‌AirPods Pro‌, takže není jasné, jak by „‌AirPods Pro‌ Lite“ zapadalo do sestavy Applu.

Podle analytika Ming-Chi Kua připravuje společnost Apple také nová špičková sluchátka do uší, aby dokončil svou nositelnou sestavu. Ikony, které údajně představují sluchátka značky Apple, byly nedávno nalezeny v uniklém kódu iOS 14.

Zpráva společnosti Bloomberg tvrdila, že příští bezdrátová sluchátka Applu budou mít aktivní potlačení šumu a budou uvedeny na trh v druhé polovině roku 2019 pro sluchátka do uší, ale Kuo v lednu 2020 uvedl, že „high-end Bluetooth sluchátka“ by měly přijít během první poloviny roku, která se může vztahovat na stejný produkt.