Společnost Microsoft dnes oznámila, že její aplikace Microsoft Family Safety je dostupná jako náhled uživatelům iOS. Microsoft Family Safety obsahuje funkce, jako je sledování využití zařízení, prohlíženého obsahu a sdílení polohy.



Vše je navrženo tak, aby umožňovalo rodičům kontrolovat, co jejich děti dělají. „Poskytněte svým dětem nezávislost, aby se učily a prozkoumávaly, ale zároveň stanovte hranice, které jim pomohou při správném výběru. Navíc s Microsoft Family Safety mohou členové rodiny spravovat s kým jsou sdíleni data a informace. Neustále pracujeme na ochraně vašich informací a nebudeme vaše data prodávat.“ Funkce sledování aktivity poskytuje podrobnosti o tom, jak děti tráví čas online, navštívené webové stránky a hledané výrazy.

Souhrny jsou zasílány každý týden e-mailem. Také můžete určit filtry, které budou blokovat obsah nevhodný pro děti, když budou používat Microsoft Edge. Funkce sdílení polohy umožní rodičům zjistit, kde se jejich děti nejvíce zdržují, například doma, u kamaráda nebo ve škole. Společnost Microsoft umožňuje omezenému počtu uživatelů systému iOS zaregistrovat se do služby Microsoft Family Sharing a je ideální pro ty, kteří také používají zařízení společnosti Microsoft. K testování se můžete zaregistrovat pomocí formuláře na webu společnosti Microsoft.