Apple může plánovat zavedení bezúročných platebních plánů Apple Card pro jiná zařízení než iPhone, uvedl generální ředitel společnosti Apple Tim Cook během hovoru o finančních výsledcích druhé fiskální čtvrtletí roku 2020.



V části Q&A hovoru byl Cook dotázán na možnost odložených plateb nebo produktových balíčků s „Appple Card“, a odpověděl toto: Jak víte, spustili jsme dříve platební plán na „Appple Card“ pro ‌iPhone‌. Pracujeme na tom, aby byl pro jiné produkty a brzy něco uvidíte.

Apple v prosinci představil 24měsíční bezúročný splátkový plán ‌iPhone‌ pro majitele ‌vlastních karet‌. Tento plán umožňuje uživatelům „Apple Card“ zakoupit si nový „iPhone“ pomocí „Apple Card“ a platit za něj po dobu 24 měsíců s nulovým úrokem a zároveň získat 3% denní hotovost zpět na nákup.

Měsíční platby ‌za iPhone‌ jsou spojeny do měsíčních splátek „Apple Card“, přičemž měsíční splátky jsou zahrnuty do minimální částky platby. Na splátky se nevztahují úroky, pokud nedojde k nezaplacení zůstatku po uplynutí 24měsíční platební lhůty.

Přestože Cook nezveřejnil mnoho informací, Apple mohl zavést podobné možnosti platebního plánu pro další produkty, jako jsou iPady a Macy, které jsou právě teď populární, když lidé pracují a učí se ze svých domovů.

Během pandemie společnost Apple také zavedla asistenční program „Apple Card“, který umožňuje držitelům „Apple Card“ přeskočit platby za březen a duben, aniž by za tento fakturační cyklus vznikly úrokové poplatky.