Apple v březnu souhlasil s tím, že zaplatí 500 milionů dolarů, aby urovnal spor týkající se  omezování výkonu starších iPhonů, a nyní je dohoda předběžně schválena soudcem.



Americký okresní soudce Edward J. Davila dohodu předběžně schválil ale uvedl, že chce prodloužit lhůtu pro konečné rozhodnutí kvůli přetrvávající zdravotní krizi. Právníci společnosti Apple dostali pokyny, aby navrhli nové datum pro jednání o schválení, které se uskuteční někdy v prosinci. Pokud bude dohoda schválena, ukončí se stovky žalob, které byly proti společnosti Apple podány a nakonec sloučeny do jedné žaloby v květnu 2018. Žaloby byly podány poté, co společnost Apple potvrdila, že vydala aktualizaci, která omezovala výkon některých starších iPhonů se staršími bateriemi, aby zabránil neočekávanému vypnutí těchto zařízení.

Apple o této změně uživatele dostatečně neinformoval. Apple se omluvil za nedostatečnou informovanost a nakonec zlevnil výměnu baterií starších zařízení. V systému iOS 11.3 představil novou funkci, která uživatelům umožňuje vidět aktuální stav baterií zařízení a ve výchozím nastavení vypnul funkci správy výkonu. Přestože Apple souhlasil, že zaplatí odškodnění, tvrdil, že neudělal nic špatného. Pokud bude dohoda schválena, obdrží každý dotyčný uživatel ‌25 dolarů. Částka se může do jisté míry zvýšit nebo snížit v závislosti na právních poplatcích a celkové hodnotě schválených nároků.