Instagram vydal svoji aplikaci IGTV již v roce 2018 jako způsob jak nahrávat delší videa. Nyní IGTV poprvé získává reklamy a společnost se bude dělit o příjmy s tvůrci. Navíc jsou k dispozici „odznaky“ jako způsob, jak mohou fanoušci tvůrce podpořit.



Instagram oznámil novinky v příspěvků na blogu. „Vždy jsme byli odhodláni podporovat tvůrce, když mění svou vášeň v práci – protože každý tvůrce je jedinečný, chceme poskytnout kombinaci nástrojů, které pomohou všem, od rozvíjejících se až po profesionálnější. Vzhledem k nejisté době, je tento závazek důležitější než kdy jindy. Dnes oznamujeme nové způsoby, jak si mohou tvůrci vydělávat peníze prostřednictvím Instagram Live a IGTV.“

První velkou změnou jsou reklamy v IGTV. Reklamy se zpočátku zobrazí, když lidé kliknou a sledují videa IGTV z náhledů ve svém zdroji. Reklamy budou dlouhé až 15 sekund. „Během roku otestujeme několik možností, abychom zjistili, co vyhovuje jak uživatelům, tak tvůrcům.“ Během zdravotní krize jsme viděli, jak lidé podporují své oblíbené tvůrce. Abychom fanouškům poskytli další způsob, jak je mohou podpořit, představujeme odznaky, které si mohou zakoupit během sledování videa.