Nový MacBook Pro dorazil prvním zákazníkům a nyní můžeme vidět první recenze tohoto zařízení. Jak si tedy vedl u recenzentů? Mezi hlavní novinky patří nová nůžková klávesnice Magic Keyboard, která má být spolehlivější než předchozí motýlí.



The Verge: „Společnost Apple vydala podle všeho MacBook, který dělá přesně to, co většina lidí očekává, že bude dobrý notebook dělat. Především se očekává, že klávesnice bude spolehlivá. Je vždy možné, že existuje nějaká vada, kterou nikdo dosud nezachytil. Ale myslím, že je bezpečné věřit této klávesnici – a tomuto MacBooku.“

TechCrunch podrobně popsal, jak dobrá je klávesnice Magic Keyboard a také poznamenává, že zařízení je tenčí, lehčí, ale důvod pro výběr dražšího zařízení není tak jasný, jako například rozhodnutí mezi 13 a 16palcovými modely. „Pro ty, kteří potřebují větší výkon, je však 13palcový model stále silnou a bezpečnou sázkou.“ MKBHD pochválil klávesu escape a klávesnici Magic Keyboard. Ale také uvádí, že ti, pro které je důležitější cena než výkon, se pravděpodobně rozhodnou spíše pro MacBook Air.

Engadget: „Nový 13palcový MacBook řeší jednu z našich největších stížností – klávesnici. Se skvělými reproduktory, touchpadem, výdrží baterie a celkovým výkonem je to skvělé zařízení.“ YouTuber UrAvgConsumer zdůrazňuje, že 13palcový MacBook Pro je skvělou volnou pro mnohé uživatele, znovu však poznamenává, že pokud potřebujete opravdu velký výkon, pravděpodobně budete chtít 16palcový MacBook Pro a pokud je pro vás důležitější cena, budete zase chtít spíš MacBook Air.