Více zdrojů naznačilo, že Apple zvažuje rozšíření své technologie ProMotion na iPhone, což umožňuje variabilní obnovovací frekvenci až 120 Hz pro plynulejší pohybový obsah a větší citlivost. Tato funkce byla uvedena na iPadu Pro v roce 2017.



Úniky začaly v červenci 2019, kdy renomovaný Samsung leaker známý jako „Ice Universe“ na Twitteru řekl, že Apple zvažoval přepínatelnou obnovovací frekvenci 60 Hz / 120 Hz na alespoň jednom iPhonu v roce 2020. Poté následovala zpráva DigiTimes Taiwan v říjnu, která tvrdila, že by Apple letos vydal iPhone se 120Hz displejem.

V poslední době Max Weinbach i Jon Prosser tvrdili, že letošní modely iPhone 12 Pro vyšší třídy budou ve skutečnosti podporovat ProMotion, ačkoli Prosser uvedl, že existuje možnost, že Apple by mohl deaktivovat ProMotion na softwarové úrovni před spuštěním zařízení, pokud rozhoduje, že funkce spotřebovává příliš dlouhou životnost baterie.

V této poznámce dnes analytik displejů Ross Young tweetoval, že odhad Samsung Galaxy Note20 + bude v roce 2020 vlajkovou lodí chytrých telefonů s nízkou spotřebou energie technologie LTPO a dodal, že iPhone bude následovat v roce 2021.