Rok 2020 vypadal z pohledu hardwaru u Applu skvěle. iPad Pro 2020 s novým LiDARem, MacBooky Air se skvělým poměrem výkon/cena, dostupné a přitom nabušené iPhony SE 2020. Paráda. No a včera se to všechno pokazilo. Apple představil nové MacBooky Pro a místo 14″ jsme zůstali u 13″, u poloviyn modelů jsou staré procesory, paměti a grafická karta, která neutáhne ani jeden displej od Applu. Opravdu jsme něco takového chtěli? Jak poznat povedené od nepovedených konfigurací?



MacBook Pro 13″ 2020
U všech konfigurací najdeme nové klávesnice, nový zvuk s podporou Dolby Atmos, skvělé displeje. Bohužel dvouportové verze jsou osazeny starými procesory 8. generace, pomalejšími paměťmi a nenabízejí tolik možností rozšíření jako vyšší modely. Čtyřportové MBPro 13″ mají nové čtyřjádrové procesory 10. generace, o 30% rychlejší paměti, umožňují osazení 32 GB RAM a 4TB SSD a mají lepší grafickou kartu.

Pro všechny konfigurace Apple uvádí dál výdrž 10 hodin, klasickou WiFi ac bez podpory WiFi 6 a i zde najdeme zoufalé 720p kamerky. Je to tak přátelé.