Apple na své vývojářské konferenci WWDC 2020 oficiálně představil novou verzi systému macOS, pojmenovanou macOS Big Sur. macOS Big Sur obsahuje nové uživatelské rozhraní, které jej stylově přiblíží iOS.



Mnoho tlačítek je nyní bezbarvé a zvýrazní se, když přejedete myší. Ikony aplikací v doku nyní připomínají jejich protějšky na iOS zařízení. macOS Big Sur také přináší poprvé ovládací centrum na plochu rychlým přístupem k jasu, tmavému režimu a dalším funkcím. Widgety, které byly představeny společně s iOS 14 a iPadOS 14 jsou k dispozici také v macOS Big Sur. Aplikace Zprávy pro Mac byla také přepracována pomocí nástroje pro výběr fotografií a Memoji. Aplikace Mapy byla také modernizována a vytvořena pomocí Mac Catalyst, takže sdílí stejnou kódovou základnu jako aplikace pro iOS.

Safari obdržel jednu z největších aktualizací, která kdy byla v systému macOS. Nyní obsahuje nové funkce iCloud Keychain, aktualizace rozšíření a nové možnosti ochrany osobních údajů. Nyní můžete nastavit pozadí pro úvodní stránku a k dispozici jsou také nové funkce správy karet. Podobně jako v systému iOS 14 můžete využít novou funkci překladače. Pokud prohlížíte webovou stránku napsanou v cizím jazyce, můžete ji přeložit jedním kliknutím. Webová stránka se načte o více než 50% rychleji než v prohlížeči Chrome.