Apple na své vývojářské konferenci WWDC 2020 oficiálně představil watchOS 7. watchOS 7 obsahuje nové ciferníky, typy cvičení a také dlouho očekávanou aplikaci pro sledování spánku.



watchOS 7 obsahuje aplikaci pro sledování spánku, data budete moci sledovat také na iPhonu. Díky detekci pohybu z akcelerometru hodinek, které signalizují dýchání během spánku, Apple Watch inteligentně zachytí, když uživatel spí a jak dlouho spí každou noc. Ráno se uživateli zobrazí vizualizace předchozího spánku, včetně doby probuzení a spánku. Uvidí také graf ukazující týdenní trend spánku. K dispozici budou také nové typy cvičení, jako například tanec, funkční silový trénink a uklidnění.

Mezi nové ciferníky bude patřit chronologický a XL, ciferníky budete moci také sdílet s jinými uživateli Apple Watch. Aplikace Mapy nyní obsahují cyklistické trasy ve vybraných městech. K dispozici bude také aplikace, která bude kontrolovat, zda si správně myjete ruce. „Správné mytí rukou po dobu nejméně 20 sekund může zabránit šíření nemoci. Apple Watch používá pohybové senzory, mikrofon a strojové učení zařízení k automatickému detekování pohybů a zvuků při mytí rukou. Poté spustí 20 sekundový odpočítávací čas a pokud uživatel dokončí mytí dříve, bude vyzván, aby pokračoval. Apple Watch může také připomenout uživateli, aby si po návratu domů umyl ruce.“ 

Aplikace Zkratky je nyní k dispozici také na Apple Watch a lze k ní přistupovat jako ke komplikacím. Vývojáři mohou pomocí SwiftUI vytvářet grafické komplikace. Mezi nové metriky, které lze sledovat patří rychlost chůze, rychlost chůze ze schodů, rychlost chůze do schodů, délka kroku a další. Aplikace Aktivita byla přejmenována na Fitness a poskytuje na jedné kartě zjednodušený pohled na data, včetně denních aktivit, tréninků, ocenění, trendů aktivity, sdílení, soutěže a další.