Na WWDC minulý měsíc Apple oficiálně oznámil, že jeho počítače Mac budou převedeny z Intel x86 na domácí čip Apple Silicon. Apple uvedl, že do konce roku hodlá dodat první „Mac Apple Silicon“ Mac a dokončit přechod asi za dva roky.



Podle analytika Apple Ming-Chi Kua by 13,3-palcový MacBook Pro s podobným tvarem jako současný 13,3-palcový MacBook Pro‌ mohl být prvním Macem, který získá čip založený na technologii ARM navržený společností Apple. V březnu Kuo předpověděl, že tento nový program „MacBook Pro“ bude spuštěn na konci roku 2020 nebo na začátku roku 2021.

Ve výzkumné zprávě s TF International Securities, kterou dnes zveřejnil MacRumors, Kuo řekl, že očekává, že „Apple Appliance Silicon“ 13,3 palce MacBook Pro‌ bude ve čtvrtém čtvrtletí letošního roku v sériové výroby, ale nyní také předpovídá, že uvidíme ARM- založené na MacBook Air buď ve stejném čtvrtletí, nebo v prvním čtvrtletí příštího roku.

Kuo stále věří, že Apple hodlá uvést na trh mini-LED 16 “MacBook Pro‌‌ a 14,1“ a MacBook Pro‌, také s mini-LED displejem, ale ty pravděpodobně dorazí ve druhé nebo třetí čtvrtletí roku 2021. Předchozí úniky naznačovaly, že letos v říjnu nebo v listopadu by mohl dorazit aktualizovaný – MacBook Pro o velikosti 16″.

Kuo předpovídá, že v roce 2020 se očekává nárůst dodávek MacBooků na 16–17 milionů kusů. Kuo rovněž uvedl, že pokud společnost Apple snížila cenu nového modelu MacBook Air, aby odrážel snížení nákladů, a pokud byla poptávka po nových modelech ‌MacBook Pro 14 a 16 palců vysoká, mohl by se příští rok objem dodávek výrazně zvýšit na 18-20 milionů kusů.