Pokud používáte iPhone‌‌, víte, jak aplikace Zprávy funguje, ale v systému iOS 14 získává několik užitečných nových funkcí, které stojí za zdůraznění. V dnešním článku si ukážeme, co vše je nové.



Zprávy v systému iOS 14‌ mají aktualizované hlavní rozhraní, můžete si zvolit, aby se všechny zprávy zobrazovaly v jednom seznamu, nebo můžete oddělit zprávy od neznámých odesílatelů, kteří nejsou ve vašem seznamu kontaktů. Tuto možnost získáte klepnutím na tlačítko Filtry v hlavním seznamu konverzací v aplikaci Zprávy.

K dispozici je také nová funkce, která vám umožní zobrazit indikátory psaní v seznamu konverzací, aniž byste museli klikat na konverzaci, takže můžete vidět všechny své kontakty, které vám aktuálně píší zprávu.

Nejdůležitější konverzace lze připnout do horní části aplikace Zprávy posunutím doprava u kterékoli konverzace v hlavním seznamu chatů. Můžete připnout celkem devět konverzací. Ikony pro připnuté chaty jsou dynamické, takže můžete vidět fotografii kontaktu překrytou nedávnými nepřečtenými zprávami. Obrázky v připojených konverzacích jsou ty, které se lidé, se kterými chatujete, rozhodli sdílet. Sdílené profilové fotografie jsou funkcí, která byla zavedena v systému iOS 13. Skupinové chaty budou mít fotografii, která byla vybrána pro skupinu a ‌iOS 14‌ zavádí nové možnosti přizpůsobení fotografií skupinových konverzací.

Nyní můžete také odesílat odpovědi na konkrétní zprávy. Tato možnost je k dispozici také v osobních konverzacích, ale je užitečnější ve skupinových konverzacích, kde je zapojeno více lidí. Po odeslání zprávy uvidíte, že je označena slovem Odpověď nebo X Odpovědí (X označující počet odpovědí). Jednoduše klepnutím na toto označení zobrazíte další odpovědi na zprávu v samostatném vlákně.

 

Zmínky v aplikaci Zprávy jsou navrženy tak, aby vám umožnily poslat zprávu konkrétní osobě ve skupinovém chatu, abyste upoutali jeho pozornost, nebo aby bylo jasné, s kým mluvíte ve skupinové konverzaci. Můžete někoho zmínit zadáním jeho konkrétního jména, jak je uvedeno v kontaktech, takže pokud je vaším přítelem Eric a chcete ho zmínit, zadejte jeho jméno a potom na něj klepněte. Osoba, kterou zmiňujete, musí být samozřejmě s vámi v chatu. Pokud chcete někoho zmínit, můžete použít @eric, ale @ není nutné. Je však užitečné ho použít, protože to automaticky změní jméno na zmínku, aniž byste na ně museli klepnout. Můžete aktivovat funkci, která vás upozorní, když někdo zmíní vaše jméno, takže vám neuniknou důležité části konverzace, které jsou zaměřeny konkrétně na vás.

 

Díky Memoji si můžete vytvořit vlastní avatar, který se podobá vám. V systému ‌iOS 14‌ přidal Apple nové možnosti účesů, pokrývky hlavy a věku, takže si Memoji můžete přizpůsobit ještě více.

Emoji můžete v aplikaci Zprávy nyní vyhledávat, což je funkce, kterou uživatelé iOS již dlouho požadovali. K dispozici je nyní vyhledávací lišta, kde můžete hledat emoji podle klíčového slova, abyste našli přesně to, co hledáte.

V aplikaci Zprávy nyní můžete kromě jména používat ikony ve skupinovém chatu, což umožňuje větší přizpůsobení skupinových konverzací, abyste je mohli rozeznat na první pohled. Jednoduše otevřete informační kartu každé skupinové konverzace a přizpůsobte si ji.