Oznámení zpráv se Siri je nová funkce v systému iOS 13, díky které můžete reagovat na příchozí zprávy mnohem rychleji, když používáte AirPods nebo Powerbeats Pro. Siri přečte příchozí zprávu a napíše vaši odpověď.



Funkce je kompatibilní s druhou generací AirPods nebo Powerbeats Pro; tedy se sluchátky s čipem H1. Při prvním připojení těchto sluchátek po aktualizaci na systém iOS 13 by měl telefon zobrazit výstrahu, zda chcete tuto funkci povolit. Pokud se dialogové okno nezobrazí nebo chcete změnit nastavení, můžete později povolit funkci Oznámit zprávy se Siri v Nastavení.

Jak aktivovat funkci Oznámení zpráv se Siri v iOS 13

  • Otevřete Nastavení.
  • Přejděte na Oznámení.
  • Vyberte možnost Oznámení zpráv se Siri a přepněte přepínač do polohy zapnuto.

Pokud vám přijde zpráva a budete zrovna používat AirPods nebo Powerbeats Pro uslyšíte pípnutí a pak Siri přečte text zprávy. Po pauze uslyšíte opět signál, že můžete odpovědět. Jednoduše řekněte svou odpověď a Siri ji napíše a odešle. Funkce je kompatibilní s aplikací Zprávy i s aplikacemi třetích stran, které jsou vytvořeny s rozhraním API SiriKit.

Můžete si vybrat, na které zprávy chcete být upozorněni. Možnost Všechny kontakty znamená, že Siri čte zprávy od každého, kdo je uveden ve vašem adresáři – takže to může být způsob, jak se vyhnout spamovým zprávám. Možnost Oblíbené omezí seznam pouze na kontakty, které jste v aplikaci Telefon přidali do oblíbených. Seznam Oblíbené můžete kdykoli upravit. Poslední možnost vám oznámí zprávy pouze z nedávných konverzací.