Jednou ze skvělých novinek watchOS 7 je nová aplikace Spánek, ve které můžete nastavit rozvrh, zobrazit analýzu spánku a upravit váš cíl spánku. Můžete nastavit různé plány na pracovní dny a samostatný rozvrh na víkendy.



K dispozici je funkce, která automaticky ztlumí obrazovku iPhonu, aby vám pomohla snížit používání telefonu před spaním. Jakmile nastane čas pro spánek, iPhone a Apple Watch automaticky přejdou do režimu spánku. Na vašem iPhonu se zobrazí jednoduchá zpráva s nápisem „Spánek“ s tlumenou zamknutou obrazovkou. V Apple Watch zobrazuje režim spánku aktuální čas a také dobu, na kterou máte nastaven budík. Pokud chcete ukončit režim spánku na Apple Watch, můžete otočit digitální korunu. Když je čas vstávat, Apple Watch vás mohou probudit zvukovým alarmem. Jakmile jste vzhůru, režim spánku je deaktivován a Apple Watch vám zobrazí aktuální čas, počasí a aktuální úroveň nabití. Pokud se probudíte před budíkem, Apple Watch se zeptá, zda jej chcete deaktivovat.

Chcete-li zobrazit data spánku, můžete přejít do aplikace Spánek na Apple Watch nebo do aplikace Zdraví na iPhonu. Data vám jednoduše ukáží váš spánek a rozsah srdeční frekvence. Zatímco mnoho aplikací třetích stran nabízí podrobnosti o fázích spánku a uklidnění.

Je příliš brzy na vyvození závěrů toho, jaký účinek bude mít sledování spánku na výdrž baterie. Systémy iOS 14 a watchOS 7 jsou aktuálně dostupné pouze v beta verzi pro vývojáře a optimalizace výdrže baterie není konečná a výkon není konzistentní. Během první noci při používání této funkce ubylo 22% baterie přes noc, ale druhý den ubylo pouze 12%.