Jednou z nových funkcí v systému watchOS 7 je podpora sdílení ciferníků s ostatními uživateli Apple Watch. Jedná se o malou, ale užitečnou novou funkci, která usnadňuje sdílení vašich osobních ciferníků s ostatními lidmi.



Ciferníky můžete sdílet z doprovodné aplikace Watch na iPhonu, kde můžete procházet svou sbírku ciferníků a pomocí vestavěného listu sdílení je snadno někomu odeslat prostřednictvím aplikace Zprávy, Mail a mnoha dalších platforem. Ciferníky můžete také sdílet přímo z Apple Watch dlouhým stisknutím ciferníku a poté vybráním nové ikony sdílení. Zatímco na iPhonu můžete sdílet ciferníky na různých platformách, z Apple Watch je můžete sdílet zatím pouze v aplikaci Zprávy.

Když s vámi někdo sdílí ciferník, stačí klepnout na odkaz a ciferník se otevře v aplikaci Watch. Pokud má ciferník, který s vámi sdílí jiný uživatel, komplikaci z aplikace, kterou nemáte nainstalovanou, můžete si ji snadno stáhnout ještě před přidáním ciferníku. Můžete se také rozhodnout pokračovat bez přidání této komplikace. Jakmile přidáte sdílený ciferník, můžete si jej přizpůsobit stejně jako jakýkoli jiný.

Apple také říká, že v App Store budete moci najít upravené ciferníky. Například podobně jako App Store zvýrazňuje aplikace a sbírky, zvýrazní také některé z nejlépe přizpůsobených ciferníků.