iOS 14 obsahuje spoustu změn, včetně nových widgetů a knihovny aplikací. Tato funkce je navržena tak, aby organizovala velké sbírky aplikací a usnadňovala jejich přístup. V dnešním článku si ukážeme, jak to funguje.



Jak získat přístup ke knihovně aplikací na iPhonu

  • Na domovské obrazovce přejeďte prstem doleva na poslední kartu aplikací.
  • Dalším přejetím doleva vyvoláte knihovnu aplikací.

Jak používat knihovnu aplikací

Při otevřené knihovně aplikací se zobrazí dva sloupce obsahující automaticky generované kategorie aplikací. Klepnutím na jednotlivou aplikaci ji otevřete, nebo klepnutím na skupinu čtyř menších ikon aplikací zobrazíte všechny aplikace v dané kategorii.

Chcete-li smazat jednotlivé aplikace, můžete dlouhým stisknutím tlačítka na název kategorie nebo prázdné místo aktivovat režim úprav, potom klepněte na malé „x“ v rohu aplikace, kterou chcete odebrat. Chcete-li přidat aplikaci na plochu, podržte ji a vyberte Přidat na plochu.

Jak zobrazit aplikace v abecedním seznamu v knihovně aplikací

Knihovna aplikací také obsahuje abecední seznam, který můžete použít k vyhledání aplikací nainstalovaných ve vašem zařízení.

  • Klepněte na vyhledávací lištu v horní části obrazovky nebo přejeďte prstem po obrazovce dolů.
  • Chcete-li filtrovat abecední seznam, zadejte název aplikace nebo prstem přejděte  dolů a vyhledejte, co hledáte. Pro rychlejší procházení seznamem můžete také posunout písmena abecedy na pravé straně obrazovky nahoru a dolů.
  • Klepnutím na aplikaci ji spustíte.