Společnost Apple přidala v systému iOS 13 funkci, která kontroluje hlasitost zvuku ve sluchátkách. A v iOS 14 a iPadOS 14 rozšířila tuto funkci o měření úrovně zvuku v reálném čase.



Funkci jste již v iOS 13 mohli najít v aplikaci Zdraví. Opakované a dlouhodobé vystavení zvukům pod 80 decibelů je označeno jako „OK“, zatímco opakované a dlouhodobé vystavení zvuku nad touto úrovní může vést k trvalému poškození sluchu. Měření se provádí automaticky, když používáte kompatibilní sluchátka, například AirPods a AirPods Pro. Počínaje systémem iOS 14 můžete měřit hlasitost zvuku ve sluchátkách v reálném čase pomocí nové možnosti dostupné v ovládacím centru. I když to funguje s většinou sluchátek, Apple říká, že měření je přesnější u AirPods a dalších kompatibilních sluchátkách.

Jak povolit měření úrovně zvuku v reálném čase v iOS 14

  • Spusťte aplikaci Nastavení.
  • Klepněte na Ovládací centrum.
  • Přejeďte prstem dolů a vyhledejte možnost Sluch.
  • Klepnutím na zelené tlačítko „+“ přidáte funkci do ovládacího centra.

Při příštím přístupu do Control Center při poslechu písně se sluchátky uvidíte ikonu měření zvuku v reálném čase. Očekává se, že iOS 14 bude k dispozici veřejnosti letos na podzim. Veřejná beta verze bude k dispozici někdy v červenci.