Společnost Adobe dnes oznámila spuštění nových aktualizací svých aplikací Premiere Pro a After Effects Creative Cloud, které jsou určeny profesionálům pro úpravy videa a grafikům. Letošní aktualizace se zaměřují na zjednodušení a zefektivnění pracovních postupů streamování videa, protože lidé pokračují v práci z domova.



Nová funkce detekce úprav scén v Premiere Pro je zaměřena na to, aby poskytla editorům způsob, jak rychleji najít výřezy v dříve upraveném videu pomocí technologie strojového učení Adobe Sensei. Detekce úpravy scény zavádí řezy a značky, které umožňují aplikovat efekty na jednotlivé snímky, takže dříve vykreslený obsah lze bez problémů znovu editovat.

Funkce rychlého exportu (dostupná prostřednictvím veřejné beta funkce Premiere Pro) poskytuje rychlý přístup k nejpopulárnějším a nejčastěji používaným nastavením exportu v Premiere Pro. Nastavení Rychlé úpravy jsou přístupná z lišty záhlaví.

Společnost Adobe přepracovala nástroje pro navigaci kamery, aby usnadnila navigaci ve 3D prostorech, a nová výchozí kamera scény zefektivňuje proces nastavení scény s více kamerami, které zvýrazňují různé pohledy a obíhají a posouvají se kolem objektů pomocí klávesových zkratek.