Společnost Adobe dnes vydala nové verze aplikací Photoshop Elements a Premiere Elements, cenově dostupného softwaru pro úpravy fotografií a videa zaměřeného na uživatele, kteří chtějí vylepšit své fotografie a videa pomocí snadno použitelných nástrojů.



Photoshop Elements 2021 obsahuje funkci „Moving Photos“, která do statických obrázků přidává trochu pohybu, podobně jako funkce Live Photos. Pomocí Moving Photos můžete vytvářet animované soubory GIF. Další nová funkce umožňuje automaticky upravit polohu obličeje osoby, aby se všichni ve snímku dívali správným směrem. Tato funkce spojuje další existující funkce pro úpravu portrétů, jako jsou ty, které mohou přidat úsměv nebo upravit červené oči.

Do obrázků můžete přidat text, který můžete různě přizpůsobit, k dispozici jsou přednastavené šablony, možnosti animace a nástroje.

Využít můžete také úpravy s průvodcem, což je funkce navržená k tomu, aby provedla uživatele kroky potřebnými k dosažení různých fotografických efektů a vzhledu. Duplex umožňuje uživatelům použít na obrázek dvě barvy pro jedinečný efekt, zatímco Perfect Landscapes vám pomůže s mazáním nežádoucích objektů.

Premiere Elements 2021 obsahuje novou funkci Select Object, která může použít speciální efekt pouze na jednu část videa. Zrychlený výkon GPU umožní náhled vizuálních prvků  bez nutnosti vykreslování pro rychlejší úpravy a oříznutí videí zabere méně času. K dispozici je také dalších 21 hudebních stop, které lze přidat do videí, a existují nové nástroje pro zálohování alb, klíčových slov, značek a další.