AirPods Max neobsahují žádné tlačítko pro vypnutí, takže neexistuje žádný způsob, jak je vypnout, ale Apple říká, že vložení sluchátek do přiloženého pouzdra je přepne do režimu nízké spotřeby.



Možná si kladete otázku, co se stane s AirPods Max‌, když nejsou uvnitř pouzdra, ale nejsou aktivně používány. YouTuber Marques Brownlee (aka MKBHD) provedl test, aby zjistil, jak to funguje. „Včera ráno v 9:00 jsme připojili ‌AirPods Max‌ k ‌iPhonu‌, přehráli jsme jednu skladbu, pak jsme je sundali a odložili na stůl. V tomto okamžiku byla baterie na 63 procentech. V 10:00 byly stále připojeny a totéž v 11:00. Během této doby klesla baterie přibližně na 62 procent kolem 10:00 a poté zůstaly na této úrovni až do 11:26 než klesla na 60 procent. Ve 12:00, o tři hodiny později, zůstaly připojeny k ‌iPhonu‌ přes Bluetooth a neodpojily se ani nepřešly do režimu nízké spotřeby.“

YouTuber Andru Edwards provedl podobný test a zjistil, že baterie se vybila o tři procenta v průběhu 10 hodin, když ‌AirPods Max‌ ležely na stole. Po umístění do pouzdra se AirPods Max‌ okamžitě odpojily od ‌iPhonu‌. Stále neznáme odpověď na to, kdy se AirPods Max přepnout do režimu spánku, protože se zdá, že se neodpojí, když nejsou vloženy do pouzdra, nicméně nyní máme lepší představu o tom, co se stane, když se používají bez pouzdra.