Všichni milujeme fotografie. Fotíme obrázky našich dětí, rodiny, přátel, mazlíčků a oblíbených míst. Velikost fotografií se liší v závislosti na formátu, rozlišení, rozměrech a dalších faktorech.



I když můžete mít dostatek úložného prostoru, není to tak skvělé, když je chcete sdílet. Odesílání velkých fotografií v e-mailech a textových zprávách může být velmi zdlouhavé. A existuje mnoho webů a sociálních sítí, které omezují velikost fotografie, kterou můžete nahrát. V dnešním návodu vám ukážeme, jak komprimovat fotografie na iPhonu a iPadu. Tím se zmenší velikost souboru, což usnadňuje jejich odesílání, sdílení nebo použití v konkrétní aplikaci. Stejně jako u většiny aplikací najdete v App Storu spoustu aplikací pro kompresi fotografií. Pokud však chcete bezplatnou aplikaci s intuitivním rozhraním, můžete vyzkoušet Compress Photos & Pictures. Aplikace je k dispozici zdarma, placená verze neobsahuje reklamy a umožní vám komprimovat více než tři fotografie najednou.

Jak komprimovat fotografie na iPhonu a iPadu

  • Otevřete aplikaci a udělejte jí oprávnění k přístupu k vašim fotkám.
  • Klepněte na znaménko plus na hlavní obrazovce.
  • Vyberte fotografie a klepněte na Další.
  • Upravte nastavení komprese pro kvalitu a rozměry podle svých preferencí. Volitelně klepnutím na Náhled zobrazíte rozdíl před a po komprimaci.
  • Klepněte na Komprimovat X fotografií nebo klepnutím se vraťte zpět, proveďte úpravy a stiskněte další.
  • Až bude proces dokončen, uvidíte podrobnosti o velikosti fotografie před a po komprimaci. Poté se můžete rozhodnout, zda chcete původní fotku smazat nebo ponechat. Komprimovaný obrázek se automaticky uloží do vaší knihovny fotografií.