Apple vydal třetí beta verzi macOS Big Sur 11.3, iOS 14.5 a iPadOS 14.5 pro veřejné testery. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak můžete tyto beta verze nainstalovat na vaše zařízení.



macOS Big Sur‌ 11.3 obsahuje několik možností přizpůsobení prohlížeče Safari a přidává způsob, jak změnit uspořádání různých sekcí na úvodní stránce, jako jsou Oblíbené položky, Návrhy Siri, Zpráva o ochraně osobních údajů a další. Tato aktualizace obsahuje také optimalizace pro používání aplikací pro iOS na Macech s čipy M1. V aplikaci Připomínky lze seznamy třídit podle data splatnosti, data vytvoření, priority nebo názvu a můžete je také vytisknout. Připomínky lze také přesouvat mezi seznamy pomocí drag and drop, což dříve nebylo možné. V aplikaci Apple News je k dispozici přepracovaná karta ‌Apple News‌+ s vyhrazenou sekcí „Pro vás“ a novou kartou Procházet, která usnadňuje procházení dostupného obsahu.

iOS 14.5 je dosud největší aktualizací iOS 14, která přináší několik významných nových funkcí. V první řadě usnadňuje odemykání iPhonu, když máte roušku. K odemčení iPhonu můžete použít Apple Watch a nemusíte zadávat přístupový kód nebo odstraňovat roušku. Tato aktualizace také přináší celosvětovou podporu pro 5G v režimu Dual-SIM, takže pokud používáte více čísel, můžete na obou používat 5G síť. iOS a iPadOS 14.5 obsahují podporu AirPlay 2 pro Apple Fitness+ a podporu pro herní konzole PlayStation 5 DualSense a Xbox Series X.

macOS Big Sur‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

Zdroj: MacRumors.com