Apple ukončil výrobu původního HomePodu a již nyní se začíná spekulovat o tom, co bude dál. Dnešní koncept ukazuje, na co by se mohl Apple zaměřit, a to přenosný HomePod, který by mohl konkurovat nejnovějším produktům od společnosti Sonos.



Přenosný HomePod by byl dokonalým společníkem pro cvičení, takže v tomto konceptu má název „HomePod Sport“. K dispozici jsou různé barvy, dokonce i ty, které ladí s AirPods Max. Mohl by být vyroben ze stejné měkké síťoviny, jako HomePod mini a HomePod. Na obou stranách reproduktoru jsou ovládací prvky. Na jedné straně pro ovládání hlasitosti a na druhé pro komunikaci se Siri a ovládání přehrávání. Přenosný HomePod by byl vynikajícím doplňkem ke službě Fitness+ a k Apple Watch.

HomePod Sport může být také dokonalým společníkem pro pořádání večírků. Mohli byste si jej vzít s sebou na večírek k někomu kdo jej má také a všechny je propojit, aby synchronně přehrávali stejnou hudbu.

Apple by však také mohl představit HomePod s displejem, který by konkuroval reproduktorům od společností Amazon a Google. Vzhledem k tomu, že HomePod již běží na tvOS, mohl by používat stejné rozhraní jako Apple TV optimalizované pro menší displej. Byl by to skvělý produkt do kuchyně s aplikacemi s recepty, fotkami, ovládacími prvky pro HomeKit a dalším.