Věděli jste, že můžete svůj HomePod používat jako hlasitý telefon? Na HomePodu nebo HomePodu mini můžete dokonce přijímat telefonní hovory a zjistit, kdo vám volá. V dnešním článku si ukážeme, jak na to.



Ačkoli dvěma z největších funkcí HomePodu je, že funguje jako domácí rozbočovač a reproduktor, přináší mnohem více dalších užitečných funkcí. Jedním z nich je telefonování, což umožňuje integrovaný hlasový asistent Siri. Zatímco HomePod není schopen telefonovat samostatně, Siri na HomePodu může přistupovat k vašemu iPhone a zahájit telefonní hovor.

Jak telefonovat pomocí HomePodu nebo HomePodu mini

  • Můžete začít pomocí hlasového příkazu “Hey Siri, make a phone call.”
  • Siri by se vás zeptá: „Who would you like to call?“. Nyní jednoduše musíte odpovědět jménem kontaktu a Siri zahájí hovor.
  • Aby to bylo rychlejší, můžete přímo zmínit jméno kontaktu, když poprvé požádáte Siri o uskutečnění telefonního hovoru. Stačí například říct „Hey Siri, call (jméno kontaktu).”
  • Chcete-li ukončit telefonní hovor, můžete jednoduše klepnout na horní část HomePodu nebo zavěsit pomocí iPhonu. Můžete také zkusit použít příkaz „Hey Siri, hang up.“