Společnost Microsoft oficiálně vydala verzi 89 svého populárního prohlížeče Edge, která obsahuje nové svislé karty, které slouží k efektivnějšímu využití prostoru na obrazovce a měly by se stát vítaným doplňkem.



A to zejména pro uživatele, kteří tento prohlížeč používají na displejích s poměrem stran 16: 9. Uživatelé mohou mezi nimi přepínat kliknutím na svislé karty a volitelně seskupovat související karty dohromady. „Abychom usnadnili správu a organizaci záložek, nyní jsou k dispozici vertikální záložky,“ uvedl viceprezident společnosti Microsoft Liat Ben-Zur v příspěvku na blogu společnosti. „Nyní si každý může prohlížet a spravovat své karty z panelu na straně jediným kliknutím.“

„To vám umožní jasně vidět názvy a ovládací prvky karet, což usnadňuje hledání a přepínání mezi kartami, které potřebujete, bez ohledu na to, kolik jich máte mít otevřené.“ Uživatelé mohou přepínat mezi vodorovnými a svislými kartami kliknutím na novou ikonu vlevo. Kromě svislých karet Edge nyní obsahuje nový způsob zobrazení historie procházení. Nyní, když uživatelé přejdou do historie, otevře se rozevírací seznam z panelu nástrojů namísto otevření zobrazení celé stránky v nastavení. Prohlížeč lze stáhnout z webu Microsoft Edge.