Spotify přepracoval svou desktopovou aplikaci a webový přehrávač s vylepšeným vzhledem, který usnadňuje používání aplikace i webu. Podle Spotify testování trvalo několik měsíců.



Společnost brala do úvahy i zpětnou vazbu od uživatelů, než se vytvořil nový, čistší design, který je jednodušší a zároveň nabízí všechny užitečné funkce z desktopové aplikace. Používání desktopové aplikace a následné přepnutí na webový přehrávač bude nyní snadnější, když oba mají stejný design. Vyhledávání bylo přemístěno na levou stranu navigační stránky a stránka profilu posluchače obsahuje nejlepší umělce a skladby. Uživatelé nyní mohou spustit rádio pro libovolnou skladbu nebo umělce pomocí nabídky „…“.

Nyní je snadnější než kdy jindy vytvářet a upravovat seznamy skladeb a k dispozici je nový integrovaný vyhledávací panel pro rychlé vyhledání nových skladeb a epizod podcastů, které chcete přidat. Díky nové rozbalovací nabídce v pravém horním rohu mohou uživatelé desktopové aplikace Spotify upravovat frontu a prohlížet naposledy přehrávané skladby. Aplikaci pro macOS si můžete stáhnout na webu Spotify nebo použít Spotify v prohlížeči přes open.spotify.com.