Zdraví je jednou z hlavních oblastí, do kterých Apple v posledních letech hodně investoval, od vylepšení funkcí Apple Watch až po vydání služeb, jako je Apple Fitness+. Nyní společnost najala kardiologa specializujícího se na vývoj produktů, aby posunula své zaměření ještě dále.



Jak poznamenal MyHealthyApple, společnost sdílela nábor dříve na LinkedIn a podle sociální sítě se o tuto pozici již ucházelo sedm kandidátů. Z popisu práce je zřejmé, že společnost chce, aby kardiolog pracoval na budování technologií zaměřených na zdraví. „Jako specialista hrajete nedílnou roli při práci se specializovanými týmy při vývoji zdravotních produktů. Mezi vaše klíčové odpovědnosti patří pomoc při definování a specifikací zdravotních funkcí za účelem vytvoření inovativních funkcí zaměřených na ovlivnění zdraví srdce.“ 

Ačkoli společnost nepopisuje, s kterými produkty bude vybraná osoba pracovat, je velmi pravděpodobné, že pozice přímo souvisí s Apple Watch a aplikací Zdraví. Není to však poprvé, co Apple hledá kardiology a další specialisty. V roce 2019 společnost najala významného kardiologa Davida Tsaye z Medical University Columbia, který se připojil ke zdravotnímu týmu společnosti Apple. Apple Watch mají řadu zdravotních funkcí, včetně monitorování srdečního rytmu a EKG, takže se očekává, že si společnost klade za cíl tyto funkce dále vylepšovat tím, že se k jejímu týmu připojí více lékařů.