V rámci RC verze iOS a iPadOS 14.6, která byla vydána včera, podporuje aplikace Shazam funkci App Clips, která umožňuje uživatelům najít a identifikovat skladbu, místo aby byli přesměrováni na web Shazam nebo do aplikace.



Apple představil App Clips s iOS 14‌ v červnu loňského roku jako malou mini-aplikaci, kterou lze spustit na zařízení, aniž by uživatel musel stahovat plnou verzi aplikace z App Store. Existuje několik způsobů, jak používat App Clips, včetně speciálně navrženého QR kódu, NFC nebo dokonce webových stránek. Vývojáři však musí tuto funkci nejprve podporovat. Jak uvádí 9to5mac, Apple nyní začíná implementovat tuto funkci ve vlastních aplikacích.

S iOS 14.2 přidal Shazam do ovládacího centra, což uživatelům umožňuje nejen identifikovat skladbu hrající z jejich zařízení, ale mohou identifikovat jakoukoli skladbu hrající kolem nich Apple nyní rozšiřuje funkčnost ještě dále a nevyžaduje, aby uživatelé vůbec měli aplikaci Shazam nainstalovanou díky App Clips. Proces funguje stejně; klepněte na Shazam v Ovládacím centru, počkejte chvíli, než váš iPhone nebo iPad identifikuje skladbu, a poté se zobrazí App Clips, kde si uživatelé mohou vybrat, zda chtějí skladbu sdílet, poslechnout si krátkou ukázku nebo otevřít v Apple Music a uložit ji na později.