Apple poskytl iPad Pro prvním recenzentům a již se objevily videa a recenze tohoto zařízení. Mezi klíčové funkce iPadu Pro patří čip M1 pro působivé vylepšení výkonu, jasnější mini-LED displej u 12,9palcového modelu, podpora Thunderbolt 3 a 5G.



Dieter Bohn ze společnosti Verge uvedl, že mini-LED displej na 12,9-palcovém iPadu Pro je „obrazovka snů“ a odpovídá špičkovým OLED televizorům: „Obsah HDR je na této obrazovce neuvěřitelný. Nejsem nadšencem kvalitních displejů, ale tento displej je pro moje oči ekvivalentní špičkové OLED TV, zejména v tmavé místnosti.“ Zatímco nový iPad Pro je přibližně o 50% rychlejší než model předchozí generace s čipem A12Z, někteří recenzenti se domnívají, že toto impozantní zlepšení výkonu brzdí operační systém iPadOS. Caitlin McGarry z Gizmodo: „Hardware iPadu v tomto okamžiku není problém. iPad s miniLED displejem je skutečně působivý. Neexistují žádné jiné tablety, které by se s ním mohly srovnávat. Ale iPad Pro nekonkuruje jen jiným tabletům. Konkuruje Macům. A i když je iPad velmi, velmi schopný, jeho software jej ve srovnání s Macem mírně brzdí.“

Scott Stein z CNET uvedl, že omezení iPadOS je viditelné při připojení externích monitorů: „Podpora monitorů je velkým příkladem. iPad Pro může používat externí monitor pouze pro aplikace, které jej podporují, což je nyní omezeno na některé hry, nástroje pro úpravy videa … a to je vše. Nerozšiřuje váš iPad na druhou plochu ani neumožňuje používat více aplikací.“ Jason Snell ze společnosti Six Colors uvedl, že podpora 5G je velký problém, pokud žijete v oblasti s pokrytím mmWave. Nový iPad Pro je možné objednat od 30. dubna a objednávky začnou zákazníkům přicházet 21. května.