Zdá se, že Apple řeší chybu, která způsobila, že někteří uživatelé iOS 14.5 nebyli schopni upravit nastavení „Povolit aplikacím žádosti o sledování“, které bylo zavedeno v rámci funkce ATT.



V iOS 14.5, iPadOS 14.5 a tvOS 14.5 ATT vyžaduje, aby aplikace před sledováním vaší aktivity v aplikacích a webech jiných společností pro reklamní účely požádaly o povolení. Na iPhonu a iPadu mohou uživatelé spravovat oprávnění ke sledování pro jednotlivé aplikace v aplikaci Nastavení v části Soukromí -> Sledování, kde je umístěn nový přepínač Povolit aplikacím žádosti o sledování. Ve výchozím nastavení je tato možnost vypnuta. Na zařízeních s vypnutým nastavením této funkce jsou všem aplikacím, které požadují sledování, ve výchozím nastavení odepřeno oprávnění a nemohou získat přístup k náhodnému identifikátoru rzařízení, známému jako IDFA.

Aplikace také nesmějí sledovat vaši aktivitu pomocí jiných informací, které identifikují vás nebo vaše zařízení, jako je vaše e-mailová adresa. Apple tvrdí, že existuje několik okolností, kdy může být nastavení zašedlé, ale několik uživatelů zjistilo, že nastavení nebylo možné upravit, přestože splnili kritéria společnosti Apple. Očekávalo se, že aktualizace, která byla vydána 3. května problém vyřeší, ale zprávy od uživatelů, kteří tuto funkci nemohou ovládat, přetrvávaly i po instalaci aktualizace. Na základě nejnovějších zpráv ze sociálních sítí se však zdá, že Apple tento problém řeší. Krátce po spuštění ATT analýza naznačila, že 96% uživatelů iOS neplánuje povolit sledování pro jakoukoli aplikaci.