Apple dnes představil iOS 15, další významnou aktualizaci pro iPhone s novými možnostmi videohovorů. FaceTime je vybaven prostorovým zvukem a adaptivní izolací hlasu pro přirozenější videohovory.



Aplikace nyní také nabízí režim mřížky a portrét. Uživatelé nyní mohou vygenerovat sdílený odkaz na naplánovaný videohovor. SharePlay umožňuje uživatelům přenášet hudbu, videa a filmy do hovorů i sdílet obrazovky, můžete například hrát hru společně s přáteli. SharePlay může pracovat s aplikacemi třetích stran a streamingovými službami pomocí API dostupného vývojářům. Apple již spolupracuje se společnostmi Disney +, Hulu, HBO Max, TikTok, NBA, Twitch a dalšími. Notifikace z FaceTime se vám nyní objeví na Apple TV. K hovorům FaceTime se nyní můžete připojit z webu v systémech Android a Windows.

 

Zprávy v systému iOS 15 obsahují nové způsoby sdílení obsahu, jako jsou obrázky, hudba, podcasty, články o Apple News a další. Uživatelé mohou připnout sdílený obsah, aby jej mohli snáze zobrazit. Nastavit také můžete různé režimy pro různé příležitosti, kdy nechcete být rušeni, vybrat si můžete z režimů: spánek, nerušit, osobní, práce.

V aplikaci Fotky je k dispozici nová funkce „Živý text“, která umožňuje uživatelům zvýraznit a vybrat text v obrázcích. K dispozici je také nová funkce vyhledávání, vyhledat můžete podle města, sdílených fotek a další. Můžete také vytvářet sbírky, například rodinné fotografie, do kterých můžete nahrát úvodní fotografii a hudbu z Apple Music, poté můžete sbírku sdílet s přáteli.

iOS 15 také vylepšuje aplikaci Wallet, která nyní také podporuje identifikační karty. Uživatelé jednoduše mohou kartu přidat do aplikace Wallet. Aplikace Počasí byla vylepšena a obsahuje nový design, mapu v aplikaci a nové animace na pozadí. Mapy obsahují pohled na zeměkouli a podrobné zobrazení měst. K dispozici jsou nové podrobnosti o silnici, které pomáhají řidičům ve městech.

Zdroj: MacRumors.com, 9to5mac.com