Apple dnes na WWDC 2021 představil iPadOS 15. Na domovskou obrazovku iPadu si nyní můžete přidat widgety podobně jako na iPhonu. K dispozici je také knihovna aplikací, kterou také známe z iOS, karty aplikací lze také skrýt.



Díky novému uživatelskému rozhraní je vstup do Split View mnohem lépe viditelný
Nyní můžete přetahovat aplikace na sebe a přejít do Split View. Aplikace Poznámky nyní obsahuje zmínky, značky a viditelnější protokol změn. Můžete si vytvořit více karty a snadno mezi nimi listovat. Funkce Quick Note je k dispozici v celém systému a umožňuje vám vytvořit poznámku z jakékoli aplikace.

Aplikace Překladač byla také vylepšena a nyní umožňuje překládat mluvené slovo do požadovaného jazyka. Překladač je nyní k dispozici na iPadOS, iOS a macOS. K dispozici je také aplikace Swift Playgrounds, která umožňuje snadno vytvářet aplikace a poté je zaslat do App Store.

Odesílání e-mailů z aplikace Mail je nyní šifrováno typu peer-to-peer, stejně tak je šifrován záznam z kamer v aplikaci HomeKit, kde můžete mít neomezený počet kamer. V aplikaci Zdraví si můžete vytvořit svoji zdravotní kartu, ke které bude mít v případě potřeby přístup záchranná služba. Do karty budete moci uložit všechny vaše zdravotní záznamy. V aplikaci Zdraví jsou k dispozici také návody, které vás naučí, jak se správně protáhnout například před cvičením nebo po ránu.

 

Aplikace Zdraví nyní zobrazuje nové souhrnné informace jako například kolik jste za den nachodili kroků, kolik kilometrů, kolikrát jste si sedli atd. Tyto informace můžete přehledně sdílet se svým lékařem. Můžete také mít jasný přehled o tom, jak se hýbe vaše dítě, nebo vaše rodiče.