Vyzkoušeli jste iOS a iPadOS 15 pro iPhone a iPad? Pokud se chcete z jakéhokoli důvodu vrátit se do stabilních verzí, dnešní článek se vám bude hodit. Ukážeme si, jak přejít z iOS 15 do iOS 14.



Pokud jste již nainstalovali beta verzi watchOS 8 na Apple Watch, které jsou spárované s iPhonem se systémem iOS 15, po přechodu na iOS 14 je nebudete moci plně používat.

Jak přejít z iOS 15 na iOS 14

  • Ujistěte se, že používáte nejnovější verzi systému macOS ( > O tomto Macu > Aktualizace softwaru).
  • Připojte svůj iPhone nebo iPad k Macu nebo PC pomocí kabelu Lightning nebo USB-C.
  • Přejděte do režimu obnovení správnou metodou ze seznamu níže. Poté se zobrazí ikona počítače a kabelu.
    Pro iPad Pro s Face ID: Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti. Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko snížení hlasitosti. Stiskněte a podržte horní tlačítko, dokud se zařízení nezačne restartovat. Podržte horní tlačítko, dokud zařízení nepřejde do režimu obnovení.
    Pro iPhone 8 nebo novější: Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti. Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko snížení hlasitosti. Poté stiskněte a podržte boční tlačítko, dokud se nezobrazí obrazovka režimu obnovení.
    Pro iPhone 7, iPhone 7 Plus nebo iPod touch (7. generace): Stiskněte a podržte současně tlačítka Spánek / Probuzení a Snížení hlasitosti. Jakmile se zobrazí logo Apple, tlačítka neuvolňujte. Stále držte obě tlačítka, dokud se nezobrazí obrazovka režimu obnovení.
    Pro iPhone 6s a starší, iPad s tlačítkem Home Button nebo iPod touch (6. generace nebo starší): Stiskněte a podržte současně tlačítka Spánek / Probuzení a Home Button. Jakmile se zobrazí logo Apple, tlačítka neuvolňujte. Stále držte obě tlačítka, dokud se nezobrazí obrazovka režimu obnovení.
  • Když se na vašem Macu nebo PC zobrazí možnost Obnovit / Aktualizovat, zvolte Obnovit. Tím se vaše zařízení vymaže a nainstaluje se nejnovější veřejná verze iOS.
    Až se zobrazí výzva, že k obnovení vašeho iPhone je nutná aktualizace, zvolte Instalovat.
  • Po dokončení obnovení softwaru stačí obnovit zálohu pomocí Macu, PC nebo iCloud (nebo nastavit iPhone nebo iPad jako nové zařízení).