Máme jen tři dny před vývojářskou konferencí společnosti Apple, WWDC, a stále se objevují protichůdné zprávyo tom, zda bude představen také nový MacBook Pro s čipem Apple Silcon.



Analytička Morgan Stanley, Katy Huberty, se touto otázkou zabývala ve výzkumné zprávě sdílené s MacRumors a tvrdí, že je pravděpodobné, že Apple na WWDC představí alespoň jeden nový MacBook s čipem Apple Silicon. „Za posledních 12 měsíců společnost Apple představila nejen nové Macy (MacBook Air, MacBook Pro 13“ a Mac Mini) s čipem M1, ale také špičkový 12,9 palcový iPad Pro s čipem M1,“ napsala Huberty. „Očekáváme, že tato dynamika bude pokračovat na WWDC 2021, a na základě našich analýz věříme, že je pravděpodobné, že Apple představí nový MacBook s čipem Apple Silicon.“ 

Huberty dále uvedla, že nový MacBook bude obsahovat čip „M2“, a předpokládá, že dodávky zákazníkům začnou ve druhé polovině roku 2021. Očekává se, že nový MacBook Pro bude mít jasnější mini-LED displej, vylepšený čip M1 a nový design s plošší horní a dolní částí. Očekává se, že bude obsahovat některé porty, které Apple z MacBooku Pro odstranil v roce 2016, včetně portu HDMI, slotu pro kartu SD a magnetického nabíjecího portu MagSafe. MacBook Pro nebude obsahovat Touch Bar, který bude nahrazen fyzickými klávesami.