Po vydání iOS a iPadOS 14.6 minulý týden si někteří uživatelé stěžují, že jejich zařízení se od instalace aktualizace velmi rychle vybíjejí. Stížnosti se objevují na fórech MacRumors i na podpoře Apple.



Stojí za zmínku, že výdrž baterie zařízení ovlivňuje mnoho faktorů, včetně jejího stavu. Uživatelé s horším stavem baterie mohou očekávat kratší životnost baterie. Podle fór se však zdá, že problém ovlivňuje všechna zařízení bez ohledu na konkrétní stav baterie. Na fórech MacRumors jeden uživatel poznamenává, že jeho iPhone 12 Pro se nejenže vybil rychleji než obvykle, ale také se začal přehřívat při jednoduchém procházení Safari.

Podobný příspěvek sdílel uživatel iPhone 12 mini: „Ano, aktualizoval jsem iPhone 12 mini z 14.2 na 14.6 před pár dny a v průběhu posledních 2 hodin ráno, když jsem se probudil, jsem několik minut používal telefon a díval se na zprávy a baterie náhle klesla a zařízení se zahřívalo více než obvykle. Chyba z mé strany, před aktualizací verzí iOS vždy kontroluji zprávy o vybití baterie, ale tentokrát jsem to neudělal.“ iOS 14.6 byl vydán před více než týdnem a uživatelé si nadále všímají rychlejšího vybití baterie svých zařízení. Pokud problém skutečně souvisí se softwarem, může se Apple rozhodnout jej vyřešit v následné aktualizaci iOS.