AirPods Pro jsou špičkovými sluchátky Apple, ale na trhu je spousta dalších bezdrátových sluchátek třetích stran. Sony je jedním z hlavních konkurentů a tak kameraman MacRumors Dan porovnal zbrusu nová sluchátka WF-1000XM4 a AirPods Pro.



Neobvykle pojmenovaná sluchátka WF-1000XM4 mají cenu 279 dolarů, což je o něco vyšší cena než AirPods Pro, které stojí 249 dolarů. Pokud jde o výkon, model XM4 nabízí solidní kvalitu zvuku, kterou lze vylepšit pomocí aplikace Sony Headphones Connect pro iOS a Android, což Apple nenabízí. XM4 také nabízejí vynikající aktivní potlačení šumu (ANC), ale AirPods Pro‌ si v tomto ohledu také vedou dobře.

Dan zjistil, že obě sluchátka se nosí dobře, zatímco modely XM4 nabízejí velmi těsné uchycení, které dobře utěsňuje ucho, AirPods Pro‌ mohou být z dlouhodobého hlediska trochu pohodlnější. Okamžité párování a automatické přepínání mezi zařízeními jsou velmi pohodlné a ‌AirPods Pro‌ přináší několik dalších funkcí specifických pro Apple, jako je integrace Find My a sdílení zvuku pro současné připojení více sad sluchátek k jednomu zařízení. Podívejte se na Danovo video, které nabízí ještě více srovnání.