Podle nové zprávy společnosti DigiTimes má Apple cíl vyrábět baterie, které budou použity v autonomním vozidle ve Spojených státech, místo aby je získával od dodavatelů v jiných zemích.



Ze zprávy: „Apple, který údajně vyrábí baterie pro Apple Car v USA, může podle průmyslových zdrojů spolupracovat spíše s tchajwanskými výrobci než s čínskými. Tchajwanská společnost Foxconn nebo Advanced Lithium Electrochemistry (Aleees), které plánují zřídit továrny v USA, mají šanci spolupracovat s Apple na autobateriích“, uvedly zdroje. Apple údajně hledal spolupráci se dvěma největšími čínskými dodavateli baterií, CATL a BYD, ale vzhledem k tomu, že Apple trvá na používání baterií vyrobených v USA pro Apple Car, je nepravděpodobné, že by tato partnerství byla uzavřena, uvedly zdroje. Žádná z těchto společností tyto zprávy nepotvrdila.

Zpráva uvádí, že Foxconn, jeden z největších dodavatelů společnosti Apple, a Advanced Lithium Electrochemistry, plánují zřídit závody ve Spojených státech, kde by mohla probíhat výroba baterií pro Apple Car. Zatímco většina produktů společnosti Apple se vyrábí v Číně, mnoho komponentů pochází od dodavatelů z celého světa. Například v iPhonu používá Apple sklo vyrobené v Kentucky společností Corning Glass, zatímco jiné součásti, například součásti fotoaparátu, vyrábějí dodavatelé v Japonsku. Pro Apple Car, do jehož vydání zbývá ještě několik let, Apple pravděpodobně zaujme podobný přístup k diverzifikaci svého výrobního dodavatelského řetězce.