Společnost Apple se připravuje na vysokou poptávku po novém 14palcovém a 16palcovém MacBooku Pro a v důsledku toho údajně před vydáním zajistila druhého dodavatele mini-LED displejů.



Podle společnosti DigiTimes přidala společnost Apple společnost Luxshare Precision Industry jako druhého dodavatele technologie SMT pro mini-LED displeje. Společnost Apple dříve uzavřela smlouvu pouze s Taiwan Surface Mounting Technology jako svého dodavatele pro 12,9-palcovém iPadu Pro a připravovaném MacBooku Pro. Apple poprvé v dubnu loňského roku představil mini-LED displej ve svém špičkovém 12,9palcovém iPadu Pro. Zatímco nový iPad byl oznámen v dubnu, dodávky začaly až v květnu kvůli vysoké poptávce.

Díky nedostatku čipů a pokračující globální zdravotní krizi čelila společnost Apple a její dodavatelé v uplynulém roce výzvám v udržování výroby nových zařízení. Očekává se, že nadcházející MacBook Pro bude velmi žádaný díky několika dlouho očekávaným funkcím a změnám. Vedle výkonnějšího čipu Apple Silicon by měl obsahovat zásadní změnu designu od roku 2016, včetně plochých hran, odstranění Touch Baru a dalších portů. DigiTimes říká, že nové MacBooky Pro by měly být vydány ve čtvrtém čtvrtletí roku, které trvá od října do prosince.