Letošní řada iPhone 13 by měla obsahovat o něco větší bezdrátovou nabíjecí cívku, která nejenže přinese lepší řízení tepla a vyšší příkon, ale může připravit cestu zpětnému bezdrátovému nabíjení, podle nové zprávy od Maxe Weinbacha (prostřednictvím EverythingApplePro).



Podle zpráv Apple plánuje zvětšit fyzickou cívku bezdrátového nabíjení, což by zvětšilo plochu, kde lze indukovat bezdrátové nabíjení. Weinbach již dříve uvedl, že iPhony 2021 budou obsahovat silnější magnety MagSafe, což podle dnešní zprávy může být důvodem zvětšené velikosti cívky. Weinbach také uvádí, že zvětšenou velikost cívky lze použít pro reverzní bezdrátové nabíjení, což by uživatelům umožnilo nabíjet zařízení kompatibilní s bezdrátovým nabíjením, například AirPods, umístěním na zadní stranu ‌iPhonu‌.

V únoru uvedl Mark Gurman z Bloomberg, že je nepravděpodobné, že by v blízké budoucnosti iPhone obsahoval reverzní bezdrátové nabíjení. Navzdory tomu, že společnost Apple odložila oficiální oznámení této funkce, přihlášky FCC z roku 2020 na začátku letošního roku odhalily, že všechny modely řady iPhone 12 obsahují možnost bezdrátového nabíjení jiných zařízení, jako jsou AirPods‌ (druhá generace), AirPods Pro nebo novější modely Apple Watch.