Věřte tomu nebo ne, Pokémon GO slaví páté výročí. Niantic právě ohlásil událost k oslavě půl dekády hry, která se bude konat od 6. července v 10 hodin do 15. července v 20 hodin. místního času.



„Jak neuvěřitelných pět let to bylo. Vzpomínáte si na rok 2016, kdy byl Pokémon GO jen o objevování světa a chytání Pokémonů? I když je to i dnes jádro hry, svět Pokémon GO je nyní mnohem víc než to! Zde uvádíme některé z našich oblíbených funkcí z každého roku,“ napsal Niantic v příspěvku na blogu. Na památku tohoto data budou trenéři moci během týdne najít Flying Pikachu s balónem, Darumaka a další.

  • Raidy: Darumaka, Chespin, Fennekin, Froakie a Flying Pikachu s balónem se objeví v jedničkových raidech v Pokémon GO.
  • PokéStopy s Lure modulem: Všechny starteři regionu, které jsou nyní ve hře k dispozici, se objeví v PokéStopech s aktivními Lure moduly a po dokončení průzkumů. Trenéři také dostanou každý den bonusové úkoly Field Research, ve kterých se také objeví tito pokémoni.
  • Collection Challenge: Dokončete Collection Challenge pro tuto událost pro setkání s Flying Pikachu s balónkem, získání Rare Candy a obrovské množství Poké Ballů.
  • Mystery Box: Při otevírání Mystery Boxu budete moci najít Shiny Meltana.
  • Jump-Start Special Research: Tento výzkum bude během této doby k dispozici všem trenérům, kteří jej zmeškali během loňské oslavy výročí. Tento speciální výzkum je navržen tak, aby vám pomohl dohnat ostatní trenéry s množstvím odměn Stardustu a XP a také s některými Pokémony.
  • Budete moci také získat speciální samolepky k pátému výročí, když roztočíte  PokéStop a otevete dárky.

Společnost Niantic také oznámila, že od dnešního dne bude položka Bag rozšiřitelná až na 3 500.