V novém dokumentu podpory Apple podrobně popisuje, jak měřit a doladit kalibraci displeje u nového MacBooku Pro. Nové MacBooky Pro jsou vybaveny displeji XDR s mini-LED podsvícením, ale některé pracovní postupy mohou vyžadovat vlastní kalibraci.



„Každý MacBook Pro s Liquid Retina XDR displejem prochází na montážní lince nejmodernější kalibrací displeje, aby byla zajištěna přesnost širokého barevného panelu P3 a jednotlivých LED podsvícení. Proces tovární kalibrace navíc umožňuje vestavěným algoritmům přesně reprodukovat různé barevné prostory používané dnešními pracovními toky médií, včetně sRGB, BT.601, BT.709 a dokonce i P3-ST.2084 (HDR).“

„Proces kalibrace displeje z výroby umožňuje uživatelům vychutnat si výjimečný zážitek ze sledování hned po vybalení. Pokud váš pracovní postup vyžaduje vlastní kalibraci, můžete displej změřit a poté kalibraci doladit. Potřebujete k tomu spektroradiometr a sadu testovacích obrazců filmu QuickTime od společnosti Apple k vyhodnocení kalibrace displeje.“ Testovací vzory lze stáhnout  na webu společnosti Apple v části Související zdroje > Vzory pro testování barev, přičemž úplné pokyny jsou k dispozici v dokumentu podpory společnosti Apple.