Jen pár dní po vydání iOS 15.1 a iPadOS 15.1 Apple vydal první beta verze iOS 15.2 a iPadOS 15.2 pro vývojáře pro testovací účely, přičemž aktualizace přidává slíbené funkce iOS 15, jako je Zpráva o ochraně osobních údajů. My se v dnešním článku podíváme, co je nové.



Zpráva o ochraně osobních údajů 

Zpráva o ochraně osobních údajů, je jednou z funkcí ‌iOS 15‌, které Apple předvedl na WWDC. Je to nová funkce ochrany osobních údajů, která je navržena tak, aby uživatelům umožnila zjistit, jak často za posledních sedm dní aplikace přistupovaly k jejich citlivým informacím, jako je poloha, fotografie, fotoaparát, mikrofon a kontakty. Je také nastavena tak, aby zobrazovala, které aplikace kontaktovaly jiné domény a jak nedávno je kontaktovaly, takže můžete sledovat, co aplikace dělají na pozadí. Zpráva o ochraně osobních údajů je k dispozici otevřením aplikace Nastavení, výběrem části Ochrana osobních údajů a výběrem možnosti Zpráva o ochraně osobních údajů.

Tíseň SOS

Auto Call je funkce, která umožňuje volat tísňové linky stisknutím několika tlačítek. Nyní můžete vícekrát rychle stisknout boční tlačítko pro zavolání, nebo podržet boční tlačítko a tlačítko hlasitosti společně. Před uskutečněním hovoru je nyní k dispozici delší osmisekundové odpočítávání.

Souhrn oznámení

Jak je uvedeno na Redditu, souhrn oznámení má nový vzhled s pohledem ve stylu karty, který usnadňuje na první pohled vidět, co je součástí souhrnu.

Bezpečnost komunikace

Podle kódu iOS 15.2 aktualizace přidává funkci Bezpečnost komunikace, kterou Apple oznámil začátkem tohoto roku. Bezpečnost komunikace je integrována do aplikace Zprávy
a bude varovat děti a jejich rodiče, když jsou z dětského zařízení přijaty nebo odeslány sexuálně explicitní fotografie, přičemž Apple používá k analýze příloh strojové učení na zařízení.