Apple tento týden vydal iOS 15.1, iPadOS 15.1 a tvOS 15.1, z nichž všechny obsahují podporu pro SharePlay. Tato funkce je navržena tak, aby umožnila lidem dělat více s přáteli a rodinou přes FaceTime, například sledovat filmy nebo poslouchat hudbu.



Podpora SharePlay je k dispozici v Apple Music, aplikaci Apple TV a Fitness+, ale umí ještě víc, protože vývojáři třetích stran mohou do svých aplikací přidat podporu SharePlay. V dnešním článku si ukážeme, které aplikace tuto funkci podporují.

Guessing Game

Guessing Game je společenská hra, která využívá SharePlay k tomu, aby vám nabídla režim multiplayer‌. Hra byla vytvořena speciálně pro SharePlay a umožňuje uživatelům hrát společenské hry. V první hře se uživatelé snaží nejprve dokončit frázi, a v druhé hře je cílem zjistit, co kreslí váš přítel, než vyprší čas. Guessing Game je k dispozici ke stažení zdarma s nákupem v aplikaci.

Mapless

Mapless je aplikace, která je zaměřena speciálně na pěší trasy a je ideální pro ty, kteří často chodí pěšky všude tam, kam chtějí. Podpora SharePlay zavádí funkci „Walk and Meet“, která je navržena tak, aby umožnila dvěma lidem, aby se navzájem našli, přičemž každý obdrží pokyny pro trasu k druhému. Zelený kroužek také ukazuje pokrok, když se k sobě dva lidé přibližují. Mapless lze stáhnout zdarma, je však vyžadováno předplatné.

Shhh!

Shhh! je sociální dedukční hra, kterou lze hrát přes ‌FaceTime‌ s SharePlay. Ve hře všichni kromě jednoho znají jedno místo a toto místo musí být před špiónem utajeno, zatímco hráči také pomocí série otázek budou zjišťovat, kdo je špiónem. Hra je k dispozici zdarma ke stažení v App Store.

Share+ (již brzy)

Share+ je aplikace, která do ‌FaceTime‌ přidává několik funkcí souvisejících s fotografiemi a videi. Uživatelé si mohou společně pořídit selfie pomocí funkce, která ořízne pozadí všech a sloučí je dohromady, nebo mohou sledovat YouTube nebo prohlížet fotografie. Aplikace Share+ bude vydána brzy.