Jak popularita Apple TV+ roste, zdá se, že se Apple potýká s rostoucí úrovní online pirátství, a to navzdory úsilí o odstranění ukradeného obsahu, zjistila společnost MacRumors.



Pirátství je lukrativní byznys pro torrentové weby, přičemž zpráva ze srpna odhaduje, že prvních pět pirátských webů vydělává kolem 18,3 milionu dolarů ročně z příjmů z reklamy a sponzorství. Podle Aliance pro kreativitu a zábavu představují filmy a seriály až 80 procent pirátského obsahu, což stojí společnosti až 71 miliard dolarů ročně. Provozovatelé stránek často mění domény a přesměrovávají uživatele, aby se vyhnuli zastavení šíření a aby odkazy na torrenty byly přístupné. Apple se do značné míry vyhnul potřebě bojovat proti online pirátství až do spuštění ‌Apple TV+‌ v listopadu 2019.

Od té doby se po všech pirátských webech rozmohly pořady a filmy ‌Apple TV+‌. Největší počet stažení mají seriály „Ted Lasso“, „The Morning Show“ a „SEE“. Apple je členem Motion Picture Association of America’s ACE, protipirátské skupiny, která se zavázala podporovat legální trh s videoobsahem a bojovat proti online pirátství, členy této aliance jsou také Netflix, Amazon, Comcast, Disney, NBC, MGM, ViacomCBS, Paramount, Fox, NBCUniversal, Sony Pictures, Warner Bros. a další.