Od konce září Apple zpřístupnil uživatelům možnost hodnotit předinstalované aplikace v App Store, čímž je postavil na stejnou úroveň jako aplikace třetích stran. Apple dříve neumožňoval hodnocení svých vlastních aplikací, přestože byly uvedeny v App Store.



V té době bylo možné hodnotit omezený počet aplikací Apple, jako je Mail, Podcasty a Mapy, a nyní Apple umožnil hodnocení dalších aplikací pro iPhone, iPad a Apple Watch. Jak poznamenal vývojář Kosta Eleftheriou, hodnotit nyní můžete aplikace Telefon, Fotky, Zprávy, Safari, Hodiny, Fotoaparát, Zdraví, Světový čas, Cvičení, Srdeční tep a další. Hodnocení aplikací Apple umožňuje uživatelům poskytovat zpětnou vazbu k předinstalovaným aplikacím a kromě hodnocení jsou k dispozici recenze.

Některé aplikace Apple, které měly tuto možnost již nějakou dobu k dispozici, jako jsou Podcasty a Mail, získaly negativní recenze. Telefon, Zprávy, ‌Fotky‌, Safari a další lze hodnotit teprve od 25. října, takže v tuto chvíli existuje jen málo hodnocení. Eleftheriou poukázal na kuriozitu u Safari – má věkové hodnocení 4+, ale ostatní prohlížeče mají věkové hodnocení 17+.