Zprávy naznačují, že přestože nové 14palcové a 16palcové MacBooky Pro obsahují stejnou technologii mini-LED jako 12,9palcový iPad Pro, pravděpodobně netrpí problémem nazvaný jako „blooming,“ který byl nalezený na ‌iPadu Pro‌.



Nové MacBooky Pro a 12,9palcový ‌iPad Pro‌ obsahují technologii mini-LED, která využívá zóny stmívání. Tyto zóny umožňují, aby se konkrétní oblasti obrazovky úplně ztmavily, když nejsou potřeba, což má za následek bohatší černou a lepší energetickou účinnost. Na rozdíl od tradičních displejů, které ovládají jednotlivé pixely, displeje se stmívacími zónami ovládají spíše samostatné zóny než jednotlivé pixely. Pokud svítí jedna zóna stmívání, artefakty z ní mohou být patrné v sousedních zónách s černým pozadím, což vede k efektu „blooming,“ jak je znázorněno níže na 12,9palcovém iPadu Pro.

Tento efekt je obvykle patrný pouze při sledování černého obsahu nebo textu a při pohledu ze strany. Apple v minulosti uvedl, že displej iPadu Pro je navržen tak, aby minimalizoval jeho viditelnost. Vzhledem k tomu, že nové MacBooky Pro představené minulý týden obsahují stejnou technologii mini-LED, někteří se obávali, zda budou čelit stejnému problému. Podle zpráv a recenzí uživatelů se zdá, že tomu tak není. Brian Tong ve své recenzi nového 16palcového MacBooku Pro s čipem M1 Max poznamenal, že i když je tento efekt stále přítomný, je vidět pouze na „hluboce černém pozadí a kontrastuje s ním jasně bílý text nebo bílé logo.“ Tong navíc zdůraznil, že efekt je na fotografii více vidět a že je mnohem méně patrný při pohledu pouhým okem.