Apple dnes oznámil, že Alex Gorsky, generální ředitel společnosti Johnson & Johnson, se připojil k představenstvu společnosti. Tim Cook v prohlášení nazval Gorského „vizionářem ve zdravotnictví“ a uvedl, že Apple bude těžit z jeho odborných znalostí.



„Alex je již dlouho vizionářem ve zdravotnictví a využívá své zkušenosti a vášeň pro technologie ve prospěch zlepšování životů lidí,“ řekl Tim Cook, CEO společnosti Apple. „Jsme nadšeni, že ho můžeme přivítat ve správní radě Apple a vím, že všichni budeme těžit z jeho odborných znalostí.“ Gorksy řekl, že je pro něj ctí být členem představenstva a že věří v potenciál technologie zlepšit životy. „Dlouho jsem sdílel přesvědčení společnosti Apple, že technologie mají potenciál zlepšit životy lidí,“ řekl Alex Gorsky. „Je pro mě ctí připojit se k představenstvu společnosti Apple a být součástí společnosti založené na hodnotách, které neustále inovuje, aby umožnila a zlepšila způsob, jakým žijeme.“

Gorsky je ve společnosti Johnson & Johnson od roku 1988 a pracuje v oblasti prodeje, managementu a marketingu, než byl v roce 2012 jmenován generálním ředitelem. K 3. lednu 2022 by měl odstoupit z funkce generálního ředitele společnosti, ale bude i nadále vykonávat funkci výkonného ředitele. Gorsky se připojuje k dalším členům představenstva společnosti Apple, mezi které patří Arthur D. Levinson, James A. Bell, Albert Gore, Andrea Jung, Monica Lozano, Ronald D. Sugar a Susan L. Wagner.