Bývalý šéf designu Applu Jony Ive se společností Apple stále spolupracuje, potvrdil dnes v rozhovoru s Annou Wintour z Vogue na akci RE:WIRED. Ive zde hovořil o tématech jako Steve Jobs, nositelná zařízení a LoveFrom.



Ive potvrdil, že jeho designová společnost LoveFrom spolupracuje s Apple, ale neuvedl podrobnosti o tom, o jaké konkrétní projekty jde, ani nenastínil, zda se podílel na vývoji nových zařízení. Kromě spolupráce s Apple pracovala společnost LoveFrom mimo jiné pro Airbnb, Emerson Collective, Moncler a Ferrari. Ive hovořil také o budoucnosti nositelných zařízení a řekl, že očekává, že technologie se bude nadále vyvíjet až do bodu, kdy budou některá zařízení zabudována do těla. „Není pochyb o tom, že některé z těchto produktů zmizí pod naší kůží,“ řekl. „Nedokážu si představit nic osobnějšího, konkrétnějšího, individuálnějšího a intimnějšího, než jsou věci uvnitř nás.“

„V diskusi o nedávném 20. výročí tohoto zařízení jsem řekl, že iPod byl v podstatě prvním nositelným zařízením společnosti Apple. Myslím, že to byl začátek vytváření mnohem specifičtějších produktů a zařízení,“ řekl. Ive často hovoří o spolupráci se Stevem Jobsem, dnešní rozhovor nebyl vyjimkou. Ive řekl, že si Jobse pamatuje pro jeho odhodlání a jeho hodnoty. Celý rozhovor lze sledovat na webu WIRED.