Apple dnes slaví 40 let působení ve Francii a oznámil spuštění nového studia Apple Music v Paříži. V příspěvku na svém francouzském webu Apple zdůraznil své úspěchy ve Francii za posledních 40 let, kdy zejména pomáhal umělcům, designérům a vývojářům.



„Francie zaujímá v mém srdci zvláštní místo. Pokaždé, když tam jdu, jsem inspirován touto vstřícnou, dynamickou a kreativní komunitou umělců a vývojářů. Jsem potěšen, že mohu oslavit 40. výročí působení společnosti Apple ve Francii. Apple zahájil své působení ve Francii s malým týmem v roce 1981 a nyní má v zemi 2700 zaměstnanců, 20 Apple Store a téměř 500 dodavatelů.“ Společnost dodala, že iOS nyní podporuje téměř 250 000 pracovních míst po celé Francii.

Počínaje rokem 2019 se Apple spojil se společností Simplon, aby nabídl program Apple Foundation ve Francii. Program je navržen tak, aby pomohl uchazečům o zaměstnání naučit se technologické dovednosti a vývoj aplikací s cílem zvýšit jejich zaměstnatelnost. Program Apple Foundation, který byl původně spuštěn v Montreuil, se od té doby rozšířil do Lille, Lyonu a Marseille. Začátkem tohoto roku Apple oznámil, že program bude prodloužen do roku 2023 a spuštění nového webu v Toulouse. Nové studio ‌Apple Music‌ v Paříži je první v kontinentální Evropě a nachází se na Avenue des Champs-Élysées.