Apple dnes představil Apple Business Essentials, novou službu založenou na předplatném, která nabídne správu zařízení, jako je nastavení a registrace, úložiště a volitelný nepřetržitý přístup k podpoře Apple pro malé podniky do 500 zaměstnanců.



Apple Business Essentials umožní malým firmám snadno konfigurovat a spravovat produkty Apple odkudkoli a k dispozici bude také aplikace, ke které budou mít zaměstnanci přístup a stáhnout si budou moci firemní aplikace, jako je Webex nebo Microsoft Word. Apple Business Essentials umožňuje IT pracovníkům konfigurovat nastavení a aplikace pro jednotlivé uživatele, skupiny nebo zařízení.

Když se zaměstnanci přihlásí do svého podnikového nebo osobního zařízení, služba automaticky použije nastavení, jako jsou konfigurace VPN a hesla Wi-Fi. Služba navíc nainstaluje novou aplikaci Apple Business Essentials na domovskou obrazovku každého zaměstnance, odkud si mohou stáhnout firemní aplikace. Apple Business Essentials je k dispozici od dnešního dne v beta verzi pro malé podniky v USA s až 500 zaměstnanci a služba bude plně dostupná na jaře 2022.